Business Internaţional

Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume, va susţine prima conferinţă de presă din istoria Fed

Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume, va susţine prima conferinţă de presă din istoria Fed

Autor: Alexandru Matei

27.04.2011, 17:45 44

Ben Bernanke va deveni astăzi primul preşedinte al bănciicentrale americane (Fed) care va susţine o conferinţă de presă dupăîntânirea lunară a membrilor conducerii instituţiei, scrie FoxBusiness.

Acest eveniment are o însemnătate aparte pentru că Bernanke estecel mai important bancher central din lume şi fiecare vorbă a sasau fiecare gest poate crea turbulenţe pe pieţele financiare.

Începând cu 21:15, ora României, Bernanke va ţine un discurstimp de 10-15 minute, după care va primi întrebări de lajurnalişti. Conferinţa va dura până la 45 de minute, asemeni celeiorganizate de Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii CentraleEuropene.

Riscurile la care se expune Bernanke apărând în faţareporterilor sunt mari, comentează Fox Business. Doar prin faptulcă va deschide gura, el riscă să transmită un mesaj care să fieinterpretat greşit. Poate da accidental detalii cu privire laplanurile conducerii băncii. Chiar şi gesturile sale vor fi atentanalizate, traderii căutând mişcări sau expresii faciale care să"trădeze" deciziile viitoare cu privire la ratele dobânzii sau oeventuală îngrijorare cu privire la evoluţia inflaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO