Business Internaţional

Belgienii de la KBC dau 1 mld. dolari pentru o banca din Rusia

20.04.2007, 17:05 17

Banca belgiana KBC a devenit recent ultima dintr-o serie de firme straine care au castigat o parte din piata de credite rusa aflata in plina dezvoltare, in urma achizitionarii Absolut Bank, specializata pe credite ipotecare, in schimbul unui miliard de dolari, scrie Budapest Business Journal.
Nikolai Sidorov, presedinte al Absolut Bank, a declarat ca a semnat un acord de vanzare a 92,5% din actiunile bancii. "Valoarea tranzactiei se ridica la 1 miliard de dolari, valoare fara precedent pe piata rusa", a declarat Sidorov, adaugand ca banca se poate concentra acum asupra expansiunii regionale si dezvoltarii operatiunilor de retail.
KBC a anuntat ca tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor ruse si ar putea fi incheiata in cel de-al treilea trimestru al acestui an.
Absolut Bank se pozitioneaza pe locul 25 in Rusia, cu active in valoare de 2,52 mld. dolari la sfarsitul lunii decembrie. Presedintele Alexander Svetakov detine 51,6% din banca, in timp ce International Financial Corporation are un pachet de 7,5%. Patru persoane fizice detin restul actiunilor. IFC analizeaza oportunitatea vanzarii pachetului sau bancii KBC.
Tranzactia urmeaza unei serii de achizitii realizate anul trecut de Societe Generale din Franta, Raiffeisen din Austria, OTP din Ungaria si Commerzbank din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO