Business Internaţional

Belgia nu se joacă: Masca devine obligatorie în spaţiile deschise din Bruxelles

Belgia nu se joacă: Masca devine obligatorie în...

Autor: Elena Crangasu

13.08.2020, 08:04 112

Autorităţile din Bruxelles impun obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise, după ce media de infectare a crescut cu 57% în ultima săptămână. Aproximativ 10.000 de persoane au murit de COVID-19, în Belgia, ţară cu 11.5 milioane de locuitori.

Masca devine obligatorie în Bruxelles şi în spaţiile deschise, pentru persoanele de peste 12 ani, au stabilit autorităţile belgiene. Regula se aplică şi în portul Antwerp.

„Toată lumea trebuie să facă asta (să poarte masca – n.r) şi ne vom linişti unul pe celălalt şi proteja unul pe celălat”, a spus Gaelle Antal, angajatul unui restaurant din Bruxelles.

Media de infectare a crescut cu 57% în ultima săptămână, procent alarmant, spun specialiştii.

„Cea mai mare creştere se observă în Capitală, în Bruxelles. Media de infectare săptămânală a crescut cu 57%. E o creştere mai puţin accentuată decât săptămâna trecută, dar rămâne alarmantă”, a declarat, miercuri, Frederique Jacobs, purtător de cuvânt al Centrului de Criză.

În ultimele zile, măştile au devenit obligatorii în spaţii deschise şi în Madrid, Atena sau Hong Kong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO