Business Internaţional

Beijingul ordonă presei din China să cenzureze articolele despre investigaţia statului asupra Alibaba, după ce dispariţia miliardarului Jack Ma a ridicat întrebări

Beijingul ordonă presei din China să cenzureze...

Autor: Alex Ciutacu

08.01.2021, 14:24 2751

Guvernul chinez a ordonat presei din China să cenzureze articolele legate de investigaţia pe teme de concurenţă lansată împotriva gigantului Alibaba, în contextul în care miliardarul Jack Ma, fondatorul grupului, a dispărut fără urmă, conform unor surse citate de FT.

Decizia autorităţilor de a-şi exercita controlul asupra relatărilor mediatice arată că pentru China subiectul a devenit o problemă sensibilă din punct de vedere politic.

Beijingul a luat cu asalt imperiul fondat de Jack Ma în ultimele luni. Listarea istorică de 37 de miliarde de dolari a Ant Group, companie de plăţi afiliată Alibaba, a fost anulată de autorităţi în luna noiembrie, într-o decizie de ultim moment. În decembrie, autorităţile de concurenţă au anunţat o investigaţie asupra Alibaba pentru suspiciuni de monopol.

Înainte de a dispărea fără urmă, Jack Ma a criticat băncile controlate de state şi autorităţile de supraveghere financiară din China, în luna octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO