Business Internaţional

BCE suplimentează lichidităţile puse la dispoziţia băncilor în speranţa stopării crizei

BCE suplimentează lichidităţile puse la dispoziţia băncilor în speranţa stopării crizei

Autor: Mediafax

04.08.2011, 17:57 148

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-ClaudeTrichet, a semnalat, joi, că banca a reluat achiziţiile deobligaţiuni şi a suplimentat fondurile puse la dispoziţia băncilorcomerciale, pentru a opri extinderea crizei datoriilor suverane laItalia şi Spania.

"Nu aş fi surprins ca până la sfârşitul conferinţei să fievizibil ceva pe piaţă. Este un program care se află în derulare", aspus Trichet, în timpul unei conferinţe organizate după şedinţa depolitică monetară a BCE, transmite Bloomberg.

Oficialii europeni încearcă să izoleze Spania şi Italia, pentrucare randamentele obligaţiunilor au urcat la niveluri record pentruzona euro, de teamă ca acestea să nu urmeze soarta Greciei,Irlandei şi Portugaliei în a cere ajutor financiar extern.

Preţurile obligaţiunilor au crescut în urma afirmaţiilor luiTrichet. Persoane cu informaţii despre tranzacţii au declarat căBCE a cumpărat obligaţiuni emise de Portgalia şi Irlanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO