Business Internaţional

Bass: Băncile chinezeşti ar putea suferi pierderi de 5 ori mai mari decât pierderile băncilor americane în criza subprime

Bass: Băncile chinezeşti ar putea suferi pierderi de 5...

Autor: CătăIina Apostoiu

12.02.2016, 00:00 768

În urma unei crize de credit în China, băncile din această ţară ar putea acumula pierderi de 400% mai mari decât cele suferite de băncile americane în timpul crizei subprime, a avertizat renumitul manager de fonduri de hedging Kyle Bass, fondatorul Hayman Capital, cu sediul în Dallas, potrivit CNBC. Bass a fost unul dintre puţinii investitori care au anticipat criza subprime.

„Sistemul bancar al Chinei este şi mai fragil dacă luăm în considerare faptul că până şi cele mai mari bănci acordă credite nu pe baza capacităţii debitorilor de a le rambursa, ci pe baza unor decizii politice“, a declarat Bass.

Riscurile sunt sporite de amploarea sistemului bancar din umbră. Potrivit lui Bass, pierderile masive vor obliga Beijingul să recapitalizeze băncile chineze şi să deprecieze sever yuanul.

Acesta estimează că China dispune de rezerve în valoare reală de numai 2.100-2.200 de miliarde de dolari, faţă de cele 2.700 de miliarde de dolari de care ţara ar avea nevoie pentru a realiza un bailout al sectorului bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO