Business Internaţional

Barcelona a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din fotbal

Barcelona a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din fotbal

Autor: Traian Terzianm

12.12.2010, 23:57 95

Echipa spaniolă FC Barcelona a încheiat un contract desponsorizare în valoare de 150 mil. euro cu guvernul din Qatar,care va contribui la reducerea datoriilor clubului, scrie FinancialTimes. Acest parteneriat a pus totodată bazele viitoarelor relaţiidintre fotbalul spaniol şi statul din Golf, care va fi gazdacampionatului mondial de fotbal din 2022.

Clubul va semna un contract pe cinci ani cu o fundaţie nonprofitdin Qatar care va plati anual 30 mil. euro în schimbul afişăriilogoului său pe tricourile fotbaliştilor spanioli. Acesta este celmai mare contract oferit vreodată pentru publicitatea de petricourile jucătorilor, depăşind cei 24 milioane de euro pe anoferiţi de compania de asigurări Aon celor de la Manchester Unitedsau de Standard Chartered Bank pentru Liverpool. Javier Faus,directorul financiar al FC Barcelona este de părere căsponsorizarea din Golf ar oferi un impuls necesar pentru fluxul denumerar al clubului. "Va trebui să facem loc pentru logoulfundaţiei din Qatar, pentru că cel al Unicef va rămâne petricourile echipei."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO