Business Internaţional

Barack Obama s-a întâlnit cu Vladimir Putin, în cadrul summitului pentru Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC)

Barack Obama s-a întâlnit cu Vladimir Putin, în cadrul...

Autor: Mediafax

21.11.2016, 10:53 172

Aceasta ar putea fi ultima întrevedere între cei doi, înaintea sfârşitului mandatului prezidenţial al lui Barack Obama. Scurta întrevedere a avut loc în Lima, pe parcursul summitului APEC.

Obama a declarat mai târziu în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a mărturisit preşedintelui rus îngrijorarea în privinţa conflictului din Siria, stat care este în mod constant supus atacurilor cu bombe din partea militarilor sirieni şi ruşi, şi i-a vorbit acestuia despre necesitatea unui armistiţiu şi a unei tranziţii politice.

"Ca de obicei am fost onest şi curtenitor, dar clar în privinţa diferenţelor puternice care există în privinţa politicilor”, a spus Barack Obama.

Putin a afirmat la rândul său, în cadrul unei alte conferinţe de presă, că i-a mulţumit actualului preşedinte american în funcţie pentru ”acţiunile comune” întreprinse de-a lungul anilor.

"I-am spus că voi fi fericit să-l revăd în Rusia, oricând va putea şi va dori”, a afirmat acesta.

Obama şi Putin au avut o relaţie tensionată pe parcursul mandatelor prezidenţiale. Obama l-a avertizat în repetate rânduri pe Putin în privinţa consecinţelor care pot apărea ca urmare a atacurilor cibernetice atribuite Moscovei şi acuzaţiilor că ar fi încercat să intervină în campania prezidenţială americană.

Obama a declarat, de asemenea, că i-a solicitat preşedintelui Putin să ajute la implementarea acordului de pace de la Minsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO