Business Internaţional

Barack Obama îl vizitează pe Putin la Moscova, la sfârşitul verii

Barack Obama îl vizitează pe Putin la Moscova, la...

Autor: Iuliana Enache

30.04.2013, 09:32 260

Acest consilier a precizat că ambii oficiali vor consolidarea cooperării în privinţa terorismului şi a Siriei.

Preşedintele Obama l-a sunat pe şeful statului rus pentru a discuta despre viitoarele lor contacte, între care o vizită bilaterală care va avea loc înaintea summitului G20 la Sankt-Petersburg, a anunţat Uşakov, consilier al lui Putin în domeniul diplomatic.

"Vizita va avea loc înainte de summitul G20 de la Sankt-Petersburg", a anunţat Uşakov, citat de agenţiile de presă ruseşti.

Uşakov nu a oferit detalii despre această vizită, adăugând că cei doi lideri vor avea o întâlnire în cadrul summitului G8, prevăzut pentru 17 şi 18 iunie în Irlanda de Nord.

Putin şi Obama au decis să îşi intensifice eforturile în lupta împotriva terorismului în urma atentatului din Boston atribuit unor fraţi de origine cecenă, potrivit lui Uşakov.

Ei s-au declarat, de asemenea, pregătiţi să îşi intensifice cooperarea în privinţa conflictului din Siria.

Relaţiile între cele două ţări s-au deteriorat după preluarea preşedinţiei de către Putin, pentru un al treilea mandat. La sfârşitul lui 2012, Rusia a interzis adoptarea de copii ruşi de către americani, ca răspuns la publicarea în Statele Unite a "listei Magniţki", care plasează pe o listă neagră oficiali ruşi pentru presupusul lor rol în moartea în închisoare a juristului Serghei Magniţki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO