Business Internaţional

Barack Obama i-a oferit reginei Elizabeth a II-a un album de fotografii

Autor: Florin Badescu

25.05.2011, 12:46 215

Preşedintele american Barack Obama, care i-a oferit regineiElizabeth a II-a un iPod cu ocazia primei sale vizite la palatulBuckingham din Londra, în 2009, a optat de această dată pentru uncadou tradiţional - un album de fotografii, informeazăexpress.co.uk.

Pentru a reflecta mai bine caracterul formal al unei viziteoficiale, cei doi şefi de stat şi-au oferit de această dată cărţişi albume speciale.

Astfel, regina Elizabeth a II-a a primit un album cu coperte dinpiele, legat manual, ce conţine o serie de fotografii realizate cuocazia vizitei întreprinse în America de părinţii ei, regele Georgeal VI-lea şi regina Elizabeth, în 1939, considerată prima vizităoficială în Statele Unite ale Americii a unui suveran britanicaflat în funcţie.

Regina Elizabeth a II-a i-a oferit preşedintelui Barack Obama unalbum tot cu coperte din piele, ce conţine o serie de pasajeextrase din corespondenţa pe care regina Victoria a purtat-o de-alungul anilor cu mai mulţi preşedinţi americani. Această serieîncepe cu o scrisoare a preşedintelui american John Quincy Adamscătre prinţesa Victoria, redactată în 1834, şi se încheie cuscrisoarea expediată de William McKinley, în 1897, prin care ofelicita pe regina Victoria cu ocazia jubileului de diamant.

Regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip le-au oferit soţilorObama o broşă veche din aur şi coral roşu în formă de trandafiri,aşezată într-o cutie de bijuterii.
Prinţul Philip, un foarte talentat conducător de atelaje de cursepână în urmă cu câţiva ani, a primit un harnaşament pentru ponei,gravat cu sigiliul prezidenţial american.


Soţii Obama le-au oferit, totodată, prinţului Charles şi soţieisale, Camilla, plante şi seminţe recoltate din grădina Casei Albeşi un borcan cu miere din stupii din aceeaşi grădină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO