Business Internaţional

Barack Obama este comparat de preşedintele Partidului Republican cu comandantul navei Costa Concordia

Barack Obama este comparat de preşedintele Partidului Republican cu comandantul navei Costa Concordia

Foto: AFP

Autor: Mediafax

30.01.2012, 10:37 205

Preşedintele Partidului Republican, Reince Priebus, a provocat duminică un scandal politic în Statele Unite, comparându-l pe Barack Obama cu Francesco Schettino, comandantul pachebotului Costa Concordia, care a naufragiat în urmă cu două săptămâni în Italia, relatează AFP.

Comentând dezbaterile aprinse între candidaţii la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Reince Priebus a afirmat la postul de televiziune CBS că atenţia se va îndrepta de-acum spre preşedintele Barack Obama, care va candida pentru un nou mandat.

"În câteva luni, totul va deveni istorie şi noi vom vorbi despre propriul nostru mic căpitan Schettino, adică preşedintele Obama, care abandonează nava Statelor Unite şi se interesează mai mult de campanie decât de exercitarea funcţiei sale de preşedinte", a apreciat liderul Comitetului Naţional Republican.

Presat să-şi clarifice afirmaţiile, Reince Priebus a continuat: "L-am numit căpitanul Schettino, ştiţi, căpitanul care şi-a părăsit nava în Italia. Este ca preşedintele nostru care părăseşte poporul american, nu îşi face treaba şi traversează toată ţara pentru a-şi face campanie".

Căpitanul Schettino a devenit celebru în toată lumea după ce a părăsit nava Costa Concordia, abandonând pasagerii la 13 ianuarie, ziua naufragiului navei, care s-a soldat cu 17 morţi şi 15 dispăruţi.

Comparaţia făcută de Reince Priebus a fost calificată drept "ruşinoasă" de Partidul Democrat al preşedintelui Obama. În opinia unei reprezentante a Partidului Democrat, Donna Brazile, comentariile lui Priebus sunt "înşelătoare, ruşinoase şi scandaloase".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO