Business Internaţional

Barack Obama, David Cameron şi regele Abdallah cer încetarea băii de sânge din Siria

Barack Obama, David Cameron şi regele Abdallah cer încetarea băii de sânge din Siria

Autor: Enache Iuliana Daniela

14.08.2011, 11:54 157

Statele Unite şi aliaţii lor, Marea Britanie şi Arabia Saudită, au lansat un apel, sâmbătă, la Damasc pentru încetarea imediată a violenţelor în Siria, a anunţat Casa Albă, citată de AFP.

Preşedintele Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au făcut apel la "încetarea imediată a băii de sânge" din Siria, anunţat preşedinţia într-un comunicat.
În cadrul unei conversaţii telefonice, aceştia şi-au exprimat "profunda îngrijorare privind folosirea violenţei de către Guvernul sirian împotriva civililor şi convingerea că este necesar să se răspundă cererilor legitime de tranziţie democratică exprimate de poporul sirian".

Obama şi Cameron au convenit, de asemenea, să "supravegheze atent acţiunile Guvernului sirian şi să se consulte asupra măsurilor suplimentare în zilele următoare", potrivit textului dat publicităţii de Casa Albă.

Preşedintele Obama a avut anterior o discuţie la telefon, sâmbătă, cu regele Abdallah al Arabiei Saudite, iar Casa Albă a publicat un comunicat în urma acestei convorbiri, în care cei doi lideri cer încetarea "imediată" a violenţelor din Siria.

Ei şi-au exprimat "îngrijorarea profundă şi comună pe tema folosirii violenţei de către Guvernul sirian împotriva cetăţenilor săi" şi "au convenit asupra faptului că brutala campanie de violenţe a regimului sirian împotriva poporului său trebuie să înceteze imediat".

Această discuţie are loc după ce Arabia Saudită, care a rămas tăcută multă vreme în legătură cu revolta din Siria ce a început în urmă cinci luni, a început să îşi facă auzită vocea influentă în Orientul Mijlociu alăturându-se corului de critici împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rechemându-şi ambasadorul de la Damasc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO