Business Internaţional

Barack Obama anulează întâlnirea cu preşedintele filipinez după ce acesta l-a insultat

Barack Obama anulează întâlnirea cu preşedintele...

Autor: Raluca Manga

06.09.2016, 08:27 237

Duterte, un populist cunoscut pentru remarcile sale colorate şi pentru campania sa împotriva traficului de droguri în care mii de persoane au murit, a folosit cuvintele jignitoare la adresa lui Obama luni, în faţa reporterilor, cu o zi înainte de o întâlnire bilaterală planificată în Laos, unde liderii din sud-estul Asiei se reunesc pentru un summit anual.

Acesta a declarat că i-ar răspunde preşedintelui american dacă ar încearcă să conteste operaţiunile folosite de el pentru a combate traficul de droguri, potrivit Le Figaro.

Obama a aflat de această insultă când pleca de la summitul G20 din China. La o conferinţă de presă, acesta le-a spus consilierilor săi să discute cu oficiali filipinezi "pentru a afla dacă acesta este, de fapt, un moment în care pot avea loc conversaţii productive şi constructive", semnalând că întâlnirea nu va avea loc aşa cum era plănuit.

"Vreau mereu să mă asigur că dacă am o întâlnire, aceasta este productivă şi că obţinem ceva”, a spus Obama reporterilor.

În locul lui Duerte, Obama intenţionează să poarte discuţii bilaterale cu preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-hye, a anunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO