Business Internaţional

Bank of America va plăti compensaţii uriaşe, de milioane de dolari unor foşti directori

Bank of America va plăti compensaţii uriaşe de milioane de dolari unor foşti directori

Autor: Anca Dumitrescu

10.10.2011, 10:54 518

Bank of America, care vrea să reducă cheltuielile prin eliminarea a cel puţin 30.000 de locuri de muncă, va plăti fostului şef al diviziei de administrare a averilor, Sallie Krawcheck, compensaţii de 6 milioane de dolari, după desfiinţarea postului său, transmite Bloomberg.

Suma include salariul pe un an, de 850.000 de dolari, şi plata a 5,15 milioane de dolari în 2012, a anunţat banca.

Directorul pentru operaţiuni bancare de consum şi carduri de credit, Joseph Price, al cărui post a fost de asemenea desfiinţat, va primi compensaţi de 5 milioane de dolari. Ca şi Krawcheck, el va primi salariul pe un an, respectiv 850.000 de dolari, iar ulterior 4,15 milioane de dolari, cu condiţia să nu încalce un contract cu banca.

Directorul general al Bank of America i-a demis pe Krawcheck şi Price în septembrie, în cadrul măsurilor de reorganizare a băncii necesare din cauza pierderilor legate de creditele ipotecare neperformante şi a scăderii cu 56% a preţului acţiunilor în acest an.

Obiectivul său este reducerea costurilor anuale la divizia bancară de consum cu 5 miliarde de dolari, cea mai mare parte prin restrângerea numărului de angajaţi.

Cei doi directori au acceptat să nu aibă alte pretenţii din partea Bank of America şi să nu concureze banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO