Business Internaţional

Băncile germane: Ajutăm la rostogolirea datoriilor Greciei, dar vrem stimulente

Băncile germane: Ajutăm la rostogolirea datoriilor Greciei, dar vrem stimulente

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

26.06.2011, 18:25 715

Guvernul german încearcă să ajungă la un consens cu băncile şicompaniile de asigurări în privinţa rostogolirii datoriilorGreciei, ministerul Finanţelor respingând solicitările creditorilorprivaţi pentru stimulente ca să participe la bailout-ul statuluielen, transmite Bloomberg.

Băncile şi companiile de asigurări, în frunte cu Deutsche Bankşi Allianz, au dat de înţeles că sunt dispuse să rostogoleascădatoriile Greciei ajunse la scadenţă dacă guvernele vor oferistimulente, precum garantarea riscurilor, au declarat pentruBloomberg cinci surse apropiate discuţiilor.

O sursă oficială germană susţine însă că ministerul Finanţelorvede astfel de garanţii drept imposibile, deoarece scopulparticipării investitorilor privaţi la bailout este tocmaireducerea poverii suportate de bugetele de stat.

Ciocnirea dintre guvern şi bănci subliniază dificultăţile totmai mari cu care se confruntă cancelarul Angela Merkel înîncercarea de a regăsi un echilibru între intereselecontribuabililor şi cele ale marilor grupuri financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO