Business Internaţional

Băncile de alimente din Germania resimt împactul pandemiei

Băncile de alimente din Germania resimt împactul pandemiei

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2021, 00:00 57

Impactul pandemiei de COVID-19 a devenit din ce în ce mai vizibil la băncile de alimente din Germania, la multe dintre acestea numărul clienţilor crescând cu până la 20%, a anunţat organizaţia caritabilă Tafel. De asemenea, o parte dintre băncile de alimente au fost forţate să se închidă, scrie presa germană. „Vedem la băncile de alimente un număr din ce în ce mai mare de persoane care altfel nu s-ar descurca din cauza pandemiei. Situaţia oamenilor s-a înrăutăţit din toamnă“, a declarat Jochen Bruehl, preşedintele Tafel Germania.

Din cele peste 950 de bănci de alimente la nivel naţional, aproape 40% au înregistrat creşterea numărului de clienţi comparativ cu luna septembrie a anului trecut. În timp ce multe bănci de alimente au văzut o schimbare a profilului clienţilor, ponderea persoanelor care lucrează pe perioade scurte de timp, a persoanelor care trăiesc doar din ajutoare sociale, precum şi a pensionarilor a crescut semnificativ. De la izbucnirea pandemiei, eforturile organizatorice sporite, precum şi lipsa de contact şi de schimb cu clienţii din cauza restricţiilor au reprezentat „provocări deosebite“ pentru personalul Tafel. Peste 400 de bănci de alimente din Germania a trebuit să închidă în timpul primului lockdown, anul trecut. Deşi majoritatea băncilor de alimente erau deschise în vara anului trecut, acestea nu puteau oferi o gamă completă de produse din cauza măsurilor de igienă şi a numărului mai mic de voluntari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO