Business Internaţional

Bancile americane sunt in febra preluarilor

18.02.2004, 00:00 12



Banca regionala North Fork Bancorp. din statul New York a anuntat ca va prelua concurentul local GreenPoint Financial Corp., in cadrul unei tranzactii de 6,3 miliarde de dolari, care va conduce la formarea uneia dintre cele mai importante banci de retail din New York City.



Potrivit Reuters, achizitia va fi realizata printr-un schimb de actiuni si este a doua preluare efectuata de North Fork in ultimele doua luni.



Banca nou formata va administra active cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari si o retea de peste 340 de sucursale.



GreenPoint are o prezenta importanta in metropola americana si regiunea inconjuratoare, controland una dintre cele mai importante retele bancare din zona.



In luna decembrie 2003, North Fork a semnat un acord de preluare a bancii Trust Co. din New Jersey, pentru aproape 750 de milioane de dolari sub forma de actiuni. Tranzactia i-a extins prezenta dincolo de pietele sale traditionale din New York si Connecticut.



Conducerea North Fork preconizeaza ca activele GreenPoint vor contribui la majorarea profitului pe actiune cu 12%, in 2005.



In ultima perioada, sectorul bancar din nord-estul Statelor Unite a consemnat mai multe fuziuni si achizitii, printre acestea remarcandu-se preluarea Bank One Corp. de catre J.P. Morgan Chase pentru 58 de miliarde de dolari, sau acordul de 1,5 miliarde de dolari semnat intre New York Community Bancorp si Roslyn Bancorp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO