Business Internaţional

Băncile nu sunt afectate de criză: Grupul ING bate aşteptările analiştilor şi înregistrează un venit net de 2,36 miliarde de euro în al doilea trimestru al acestui an. În acelaşi timp, venitul din dobânzi al companiei a crescut cu 20%

Băncile nu sunt afectate de criză: Grupul ING bate...

Autor: Valeriu Dănilă

04.08.2023, 07:00 278

Grupul ING a raportat venituri peste aşteptările analiştilor în al doilea trimestru, scrie Bloomberg.

Venitul net al companiei a fost de 2,16 miliarde de euro în al doilea trimestru comparat cu aşteptările de 1,72 de miliarde, a arătat banca într-un comunicat.

Provocările geopolitice au fost „mai puţin pronunţate decât în trimestrele precedente”, a explicat CEO-ul Steven van Rijswijk într-un comunicat.

Grupul olandez continuă să se bucure de creşterea dobânzilor, venitul net din dobânzi al companiei crescând cu aproximativ 20% până la 4,06 miliarde de euro.

Rata de expansiune a veniturilor din dobânzi este „probabil să încetinească”, pe măsură ce băncile centrale frânează majorările ratelor, a declarat CFO-ul Tanate Phutrakul într-un interviu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO