Business Internaţional

Bancherul Sandor Csanyi de la OTP este cel mai bogat om din Ungaria

Sandor Csanyi este preşedintele şi directorul executiv al OTP Bank

Bancherul Sandor Csanyi de la OTP este cel mai bogat om din Ungaria

Autor: Alexandru Stefan Matei

05.05.2011, 23:35 542

Sandor Csanyi, preşedintele şi directorul executiv al OTP Bank,prezentă şi în România, este cel mai bogat om din Ungaria, cu oavere de peste 580 de milioane de euro, el fiind urmat de SandorDemjan, care şi-a construit averea prin intermediul dezvoltatoruluiimobiliar TriGranit.

Dinu Patriciu, cel mai bogat om din România, are o avere de 2,2mld. dolari, conform topului celor mai bogaţi oameni din lumerealizat de revista americană Forbes. Averea celor mai bogaţi 100de oameni din Ungaria a crescut cu 12% în 2010, până la 2.110 mld.forinţi (7,98 mld. euro), conform unui top al cotidianului ungar debusiness Napi Gazdasag.

Dacă în 2002 averea celor mai bogaţi 100 de unguri echivala cu5% din Produsul Intern Brut, în 2010 procentul era de 7%. Pentrucomparaţie, cei mai bogaţi 100 de americani "deţin" 10% dineconomia SUA.

OTP, banca condusă de Csanyi, este un jucător de talie medie înRomânia, cu active de 3,9 mld. lei (aproape un miliard de euro),plasându-se pe locul 17 în ierarhie. OTP a intrat în România în2004.

TriGranit deţine în România un portofoliu important de terenuriîn Bucureşti, dar şi în Braşov sau Galaţi, a realizat mallul PolusCenter din Cluj şi prima parte a lucrărilor la centrul comercialMaritimo Constanţa, ambele proiecte vândute către fondul austriacde investiţii Immofinanz. Omul TriGranit în România este ArpadPaszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj.

Cel mai mare proiect anunţat de companie pentru piaţa locală eraînsă Esplanada din centrul Bucureştiului, dezvoltare în parteneriatpublic-privat blocată însă de mai mulţi ani.ţ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO