Business Internaţional

Bancherul care a împrumutat-o ilegal cu 450 mil. dolari pe soţia fostului primar al Moscovei a fugit din Rusia

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

05.04.2011, 18:23 107

Preşedintele Bank of Moscow, Andrei Borodin, a fugit din Rusia,în condiţiile în care poliţia se pregătea să îl acuze de acordareailegală a unui împrumut de 13 miliarde de ruble (444 milioanedolari) Elenei Baturina, soţia fostului primar al Moscovei, IuriLuzkov, potrivit RIA Novosti.

"Săptămâna trecută, poliţia a cerut justiţiei ca Borodin să fiedemis, pus sub acuzare şi să îi fie impuse restricţii decălătorie", a spus o sursă din poliţie.

Un tribunal din Moscova a respins însă solicitarea, iar Borodina părăsit Rusia, a adăugat sursa.

Potrivit unor surse bancare, Borodin, ale cărui atribuţii suntasigurate temporar de vicepreşedintele Bank of Moscow, SergheiIermolaiev, se află la Moscova, ca şi Luzhov şi Baturina.

Bank of Moscow a anunţat că Borodin este în concediumedical.

Potrivit poliţiei, unii dintre angajaţii băncii au contribuit ladeturnarea de fonduri care au ajuns în conturile luiBaturinei.

Împrumutul a fost folosit, potrivit acuzaţiilor, pentru o serie detranzacţii complicate de achiziţii de terenuri deţinute în Moscovade Inteco, compania de construcţii a Baturinei, la un preţ
exagerat, pentru a reduce datoriile acesteia.
Atât Inteco cât şi Baturina au respins acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO