Business Internaţional

Bancherii de pe Wall Street nu îi mai finanţează campania electorală a lui Barack Obama

Bancherii de pe Wall Street nu îi mai finanţează campania electorală lui Obama

Autor: Alexandru Stefan Matei

03.10.2011, 18:30 507

Bancherii de pe Wall Street nu mai contribuie la campania electorală a preşedintelui american Barack Obama pentru că nu se simt iubiţi de către Casa Albă, a avertizat miliardarul Warren Buffett, scrie The Telegraph.

"Cu siguranţă Wall Street-ul nu se simte iubit", a spus Buffett. "Cred că unele declaraţii au făcut ca lucrurile să stea astfel". Miliardarul, un susţinător puternic al preşedintelui Obama, a spus că politicile luate de Casa Albă au ajutat băncile să îşi revină din recesiune, chiar dacă finanţiştii consideră că Obama nu a fost aproape de industrie.

"Dacă îi iei pe toţi cei de pe Wall Street care câştigă un milion de dolari pe an sau mai mult poţi umple o sală destul de mare", a spus Buffett. "Cred că preşedintele îşi spune: <<Doamne, uită-te la tot ceea ce am făcut pentru business-uri, iar ei nu apreciază eforturile. Eu sunt singurul care stă între ei şi furcile (populaţiei furioase)>>", a continuat miliardarul.

Furia americanilor împotriva Wall Street-ului continuă să crească, sute de protestatari anti-capitalism fiind arestaţi în week-end în timpul marşurilor împotriva "lăcomiei corporatiste".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO