Business Internaţional

Banca Europeană de Investiţii acordă 110 milioane de euro pentru gazoductul dintre Bulgaria şi Grecia

Banca Europeană de Investiţii acordă 110 milioane de...

Autor: Teona Tomoiaga

11.10.2019, 16:10 78

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a anunţat, joi, acordarea unui împrumut de 110 milioane de euro (121 milioane de dolari) pentru construcţia unui gazoduct care va lega Bulgaria de Grecia, relatează Reuters.

Gazoductul de 182 de kilometri are drept scop reducerea dependenţei Sofiei de Rusia şi diversificare surselor de aprovizionare în sud-estul Europei.

Bulgaria speră ca lucrările de construcţie pentru această conductă, cu o capacitate anuală de trei miliarde de metri cub să avanseze, pentru ca interconectorul să devină operaţional în a doua jumătate a anului 2020, ceea ce va permite Bulgariei să importe gaze naturale din Azerbaidjan, după legarea de conducta TAP în Grecia, arată sursa citată.

IKGB, operatorul proiectului de 240 milioane de euro, a semnat de asemenea acorduri cu Corinth Pipeworks, care face parte din firma Cenergy Holdings, pentru a furniza conductele, şi contractorul elen de gaze J&P AVAX.

ICGB este deţinut în proporţie de 50% de compania de stat BEH din Bulgaria, restul participaţiei fiind deţinut de grupul elen DEPA şi firma italiană Edison.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO