Business Internaţional

Banca elveţiană UBS obţine o creştere de 63% a profitului pe măsură ce boom-ul din cadrul diviziei de gestionare a activelor continuă să depăşească aşteptările analiştilor

Acţiunile UBS au crescut până la 14:00 cu aproximativ 3,5%, atingându-se o capitalizare de piaţă de 53,3 miliarde de franci elveţieni

Acţiunile UBS au crescut până la 14:00 cu aproximativ 3,5%, atingându-se o capitalizare de piaţă de 53,3 miliarde de franci elveţieni

Autor: Eduard Ivanovici

20.07.2021, 14:00 135

UBS a reuşit să întreacă estimările de venituri din T2 în condiţiile în care clienţii au turnat bani în divizia de gestionare a averii din cadrul băncii, notează CNBC.

Gigantul elveţian a raportat un profit net atribuibil acţionarilor de 2 miliarde de dolari în intervalul aprilie-iunie, în creştere cu 63% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut şi cu mult peste aşteptările analiştilor Refinitiv de 1,34 miliarde.

UBS spune că succesul se datorează „condiţiilor favorabile din piaţă şi sentimentului investitorilor”, alături de „un avânt continuu privind creşterea fluxurilor şi volumelor”.

Totodată, banca a obţinut un venit operaţional de 8,98 miliarde de dolari vs. 7,4 miliarde în 2020, în timp ce rentabilitatea capitalului tangibil (ROTE) a crescut de la 9,7% anul trecut la 15,4%, iar CET1 – un indice de solvabilitate – a ajuns la 14,5% faţă de 13,3% în urmă cu un an.

„Creşterile din al doilea trimestru sunt susţinute de relaţiile pe care le-am construit şi îmbunătăţit de-a lungul pandemiei şi de încrederea pe care şi-au plasat-o clienţii în oamenii noştri şi în firmă (...) Avântul este de partea noastră, iar alegerile strategice şi iniţiativele oferă rezultate”, spune CEO-ul UBS Ralph Hamers.

Totuşi, rezultatele au fost influenţate masiv de celebra divizie de gestionare a averii din interiorul UBS, care a generat o creştere de 47% pentru profitul trimestrial de dinainte de taxe la 1,3 miliarde de dolari.

Datele vin în contextul în care cel mai mare creditor elveţian a trecut peste prăbuşirea hedge fund-ului american Archegos Capital, scandal ce a costat UBS peste 770 de milioane de dolari în T1.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO