Business Internaţional

Banca Centrală din Sri Lanka va avea un nou guvernator al băncii cu câteva zile înainte de a lua o decizie privind rata dobânzilor

Banca Centrală din Sri Lanka va avea un nou guvernator...

Autor: Mircea Nica

24.12.2019, 16:00 79

Weligamage Don Lakshman a preluat funcţia de guvernator al Băncii Centrale din Sri Lanka, cu câteva zile înaintea evaluării de către autoritatea de politică monetară a ratelor dobânzilor, conform Bloomberg.

Noul guvernator preia funcţia într-un moment în care creşterea economică a încetinit după agitaţiile politice şi atacurile cu bombe de duminica de Paşte, care au afectat turismul. Banca centrală, care a redus dobânzile de două ori în acest an, plănuieşte o revizuire a politicii monetare pe data de 27 decembrie.

Un sondaj realizat de Bloomberg News asupra economiştilor înainte de numire noului guvernator a arătat că băncile centrale au păstrat ratele de creditare şi ratele depozitelor neschimbate.

Lakshman este profesor emerit la catedra de economie din cadrul Universităţii din Colombo, din care a fost vice-cancelar din 1994 până în 1999. În 2005, el a fost distins cu cea mai înaltă onoare civilă din Sri Lanka „Deshamanya” pentru contribuţia sa în domeniul educaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO