Business Internaţional

Banca centrală americană avertizează: oamenii de afaceri americani îşi reduc deja investiţiile din cauza războiului comercial dintre SUA, China şi Europa

Banca centrală americană avertizează: oamenii de...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.07.2018, 00:00 363

Rezerva Federală americană apreciază că oamenii de afaceri americani îşi reduc deja planurile de investiţii pe fondul îngrijorărilor legate de intensificarea conflictului comercial dintre SUA şi China. Cu toate acestea, economia SUA este în formă bună. Minutele reuniunii de politică monetară din iunie a Rezervei Federale evidenţiază preocupări în creştere în rândul firmelor americane cu privire la impactul actualului conflict comercial dintre SUA şi China, scrie Deutsche Welle.

Observaţiile Fed sugerează că temerile legate de escaladarea conflictului au deja un efect semnificativ asupra climatului de afaceri din SUA. Minutele arată că unele companii din SUA au „redus şi amânat“ planurile de investiţii din cauza temerilor privind politica comercială a Statelor Unite. Într-un studiu mai amplu efectuat de banca centrală americană, mai multe companii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul pe care îl va avea un conflict comercial asupra viitoarelor planuri de investiţii.

„Majoritatea participanţilor au remarcat că incertitudinea şi riscurile asociate politicii comerciale s-au intensificat şi sunt îngrijoraţi de faptul că o astfel de atmosferă ar putea avea efecte negative asupra sentimentului din afaceri şi asupra cheltuielilor de investiţii“. În pofida avertismentelor, în minutele din iunie este consemnată o întărire generală a economiei Statelor Unite, motiv pentru care la reuniunea din 12-13 iunie, oficialii Fed au ridicat ratele dobânzilor americane cu un sfert de punct procentual, ducând rata la 1,75-2%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO