Business Internaţional

Banca Centrala a Ungariei a redus dobanda la 7,75%

27.06.2007, 17:23 19

Banca centrala a Ungariei a redus, luni, dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 7,75%, prima masura de acest tip realizata dupa octombrie 2006, cand guvernul a anuntat un program de scadere a deficitului bugetar.
Majoritatea analistilor au estimat ca banca centrala nu va modifica dobanda, iar unii specialisti au afirmat, luni, ca masura adoptata nu este in concordanta cu argumentele prezentate anterior, cand institutia a mentinut neschimbate costurile de creditare.
Institutia a aratat ca noi ieftiniri ale creditului vor fi posibile numai in cazul in care riscurile inflationiste continua sa scada.
Inflatia de baza, care exclude variatiile preturilor pentru produse precum alimentele neprelucrate si energia, indica o relaxare a riscurilor inflationiste, in vreme ce datele referitoare la sectorul serviciilor semnaleaza faptul ca majorarile salariale nu au determinat accelerarea cresterii preturilor.
Un numar de zece din cei 12 membri ai consiliului de politica monetara au votat in favoarea scaderii dobanzii, dar conducerea bancii centrale a incercat sa tempereze estimarile privind efectuarea unor noi reduceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO