Business Internaţional

Banca Angliei a păstrat dobânda de referinţă neschimbată, la 0,25%

Banca Angliei a păstrat dobânda de referinţă...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2016, 16:54 134

Banca Angliei a păstrat dobânda de referinţă neschimbată, la 0,25%, însă au indicat faptul că există posibilitatea unei majorări anul acesta, în condiţiile în care se iau în calcul implicaţiile pe termen lung ale ieşirii din UE a Marii Britanii, scrie Bloomberg. 

În timp ce Comitatul de Politică Monetară al Băncii Angliei a notat că datele statistice au peste aşteptări după votul pentru Brexit, ar putea totuşi să atragă un impact negativ pe termen lung.

Chiar dacă estimările iniţaile au fost mai bune, oficialii spun că ”conturul de termen lung nu s-a schimbat”

Dacă datele rămân ”consistente în termeni mari” în noiembrie, Banca Angliei anunţă un nou pachet de stimuli. ”Majoritatea membrilor se aşteapta ca susţinerea să consiste într-o reducere suplimentară a ratelor”, potrivit unui anunţ al băncii.

”Datele sunt optimiste, dar temperate”, a spus Victoria Clarke, economist la Investec. ”Dacă datele vor arăta o creştere modestă şi în T3, cel mai probabil vom vedea din nou tăieri de rate. Dacă economia are o creştere accelerată, atunci probabil decizia va fi amânată şi vor vedea ce se întâmplă în T4”, a spus ea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO