Business Internaţional

Banca americană Morgan Stanley alege Frankfurtul ca nou hub de trading în UE după Brexit

Banca americană Morgan Stanley alege Frankfurtul ca nou...

Autor: Catalina Apostoiu

21.07.2017, 00:00 214

Morgan Stanley a devenit ultima mare bancă mondială care alege oraşul german Frankfurt pentru stabilirea noului său sediu din interiorul Uniunii Europene după Brexit, potrivit unor surse familiare cu decizia băncii, citate de Bloomberg.

Firma intenţionează să-şi mute o parte din divizia europeană de brokeraj din Londra în oraşul german, urmând să-şi mute în acelaşi timp părţi din operaţiunile de administrare de active în Dublin. Aproximativ 300 de poziţii vor fi transferate către diverse oraşe din Europa, inclusiv Paris, aproximativ 200 urmând să fie mutate în Frankfurt.

Frankfurt a devenit marele câştigător în cursa pentru atragerea a mii de poziţii din Londra în contextul Brexitului. Standard Chartered şi Nomura se numără printre instituţiile care au ales deja oraşul german ca nou sediu în UE. Asemenea Morgan Stanley, majoritatea băncilor vor opta probabil pentru un model în care poziţiile sunt transferate în mai multe oraşe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO