Business Internaţional

Axel Springer, publisher-ul celui mai mare ziar din Germania, cumpără publicaţia americană Politico, într-o tranzacţie estimată la 1 mld. dolari

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.08.2021, 15:40 98

Compania germană de media Axel Springer a declarat că intenţionează să achiziţioneze compania de media Politico. Cele două firme nu au dezvăluit preţul tranzacţiei, însă o persoană familiară cu situaţia a spus că Politico a fost cumpărat pentru un miliard de dolari, notează CNBC.

Mişcarea creşte astfel portofoliul deţinut de Axel Springer în Statele Unite, compus din grupurile Insider şi Morning Brew. Axel Springer este gigantul german de publishing din spatele unor outlet-uri majore de ştiri precum Die Welt şi Bild, cel mai bine vândut ziar din Germania.

De altfel, Axel Springer şi Politico se aflau în parteneriat încă din 2014, când a fost lansat Politico Europe. Site-ul de ştiri se află pe profit din 2019 încoace.

Anul acesta, compania germană a încercat să cumpere unul dintre rivalii Politico, Axios, însă mişcarea a căzut odată cu achiziţia grupului american, spun sursele citate de CNBC.

Robert Allbritton, fondatorul şi publisher-ul Politico, va continua în acest rol atât pentru Politico, cât şi pentru Protocol, un site asociat, dedicat industriei tech, conform unui comunicat de presă.

Companiile au declarat că echipele editoriale şi de management din cadrul Protocol şi Politico (vizând aici diviziile din SUA şi Europa) vor rămâne neschimbate şi vor opera independent faţă de celelalte branduri deţinute de Axel Springer în Statele Unite.

Firmele vor încheia tranzacţia în al patrulea trimestru al anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO