Business Internaţional

Avon numeşte primul bărbat la conducerea companiei după 19 ani: Jan Zijderveld, veteranul Unilever, o va înlocui pe Sheri McCoy

Avon numeşte primul bărbat la conducerea companiei...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2018, 17:00 297

Avon Products Inc numeşte primul bărbat pe poziţia de CEO după aproape două decenii. Veteranul Jan Zijderveld de la Unilever o va înlocui pe Sheri McCoy, în cadrul planului producătorului de cosmetice de a revitaliza business-ul în afara Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Zjiderveld se alătură companiei după ce board-ul a decis să mute sediul central în Londra, în contextul în care business-ul din Statele Unite este în declin.

În urma acestei schimbări, un bărbat va prelua business-ul care se recomandă drept „compania femeilor”. Brandul are o vechime de 131 de ani şi foloseşte puterea femeilor ca parte principală a mesajului de marketing. Avon nu a mai avut un CEO de sex masculin din 1999, încât Sheri McCoy a fost precedată de Andrea Jung, care a părăsit poziţia în 2012.

Plecarea CEO-ului McCoy a fost anunţată încă din luna august, după ce investitorii au pus presiune pe board să numească un alt CEO în urma rezultatelor financiare dezamăgitoare. Un grup condus de Shah Capital, Barington Capital Group şi NuOrion Partners – care deţin împreună 3,5% din acţiuni – a pus de asemenea presiuni asupra board-ului în luna ianuarie pentru angajarea unei echipe de consilieri fiscali pentru a explora posibilitatea unei vânzări.

Înainte de a fi preşedintele Unilever în Europa, Zjiderveld a ocupat poziţii de top în firma care produce maioneza Hellmann`s, în cadrul operaţiunilor din sud-estul Asiei şi din Australia, precum şi în subsidiarele din Orientul Mijlociu şi din America de Nord.

„Cu o istorie de 30 de ani de succes ca lider global, Jan a adus profituri mari într-o companie complexă atât de-a lungul pieţelor dezvoltate cât şi a pieţelor emergente” a transmis Chan Galbato, Preşedintele Avon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO