Business Internaţional

Avocatul victimelor lui Madoff cere daune de 19 miliarde de dolari de la JPMorgan Chase

Avocatul victimelor lui Madoff cere daune de 19 miliarde de dolari de la JPMorgan Chase

Autor: Vlad Popescu

26.06.2011, 13:32 245

Avocatul însărcinat cu recuperarea banilor pentru victimele luiBernard Madoff cere daune de 19 miliarde de dolari de la bancaJPMorgan Chase & Co, de trei ori mai mult decât estima anteriorcă trebuie să recupereze de la principalul furnizor de serviciifinanciare al escrocului, transmite Reuters.

Irving Picard a adus noi acuzaţii împotriva JPMorgan, la treizile după ce a doua mare bancă americană după active a căzut laînţelegere cu Securities and Exchange Commission, comisia de valorimobiliare din SUA, acceptând să plătească autorităţilor 153,6milioane de dolari pentru a aplana acuzaţii de fraudă.

Picard susţine că JPMorgan a fost complice la schema Ponziderulată de Madoff şi a ignorat "steguleţele roşii" care l-ar fiincriminat pe capitalist. În plângerea iniţială depusă împotrivaJPMorgan, avocatul cerea daune de 6,4 miliarde de dolari.

"JPMorgan Chase a ales să încurajeze frauda lui Madoff, nu doarprin diversele metode prin care a participat la activităţile sale,ci şi prin ajutorul oferit acestuia pentru acoperirea furtului cunumele unei instituţii financiare recunoscute la nivel global", sespune în noua reclamaţie.

Reprezentanţii JPMorgan au reiterat că procesul intentat dePicard împotriva băncii nu are fundamente şi distorsioneazărealitatea şi legea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO