Business Internaţional

Aviva are de furca cu rata mortalitatii

27.02.2003, 00:00 14

Aviva, cea mai mare companie din sectorul asigurarilor de viata din Marea Britanie, conform Financial Times,  a raportat o scadere de 9% a profiturilor pe anul trecut dupa ce a confirmat efectuarea unei reduceri cu 40% a dividendelor pe intregul an.
Grupul, care opereaza ca parte a marcii Norwich Union, a realizat un profit operational brut de 1,72 miliarde de lire sterline anul trecut, conform cu asteptarile analistilor.
Profitul obtinut pe segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 9% pana la 1,52 miliarde de lire sterline, volatilitatea pietelor de actiuni reducand increderea consumatorilor in produsele legate de actiuni.
Grupul a fost de asemenea afectat de constituirea unor provizioane in valoare de 123 milioane de lire sterline pentru acoperirea costurilor determinate de revizuirea ipotezelor legate de durata de viata a asiguratilor. Barbatii din Marea Britanie traiesc, in medie, cu un an mai mult decat se calculase anterior.
Aviva a anuntat ca profiturile generate de segmentul asigurarilor generale au crescut cu 3%, pana la 959 milioane de lire sterline. Grupul a declarat ca rezultatele sale au fost impulsionate de cresterea inregistrata de pietele europene.
Problema dividendelor a fost luata in discutie dupa ce Prudential, a doua mare companie de asigurari din Marea Britanie, a sustinut ca nu va mai fi "prudenta", in sensul ca nu se va mai angaja sa mentina aceeasi strategie legata de dividende.
Anul trecut, Aviva anunta ca-si va reduce dividendele cu 40% si ca intentioneaza sa majoreze platile cu aproximativ 5% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO