Business Internaţional

Avionul de război doborât de aviaţia turcă la graniţa siriană ar aparţine Rusiei

Avionul de război doborât de aviaţia turcă la...

Autor: Ioana Bojan

24.11.2015, 11:11 5972

Turcia a anunţat marţi că avioanele sale de vânătoare au doborât un avion de război care încălca spaţiul aerian turc, acesta prăbuşindu-se în Siria, în apropierea frontierei turce. Potrivit sursei citate, în acel moment nu se ştia cărui stat aparţine avionul doborât. Un oficial militar turc a declarat că aeronava a fost avertizată înainte de a fi doborâtă.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Interfax, a anunţat că un avion rus de tip SU-24 s-a prăbuşit în nordul Siriei, "probabil din cauza bombardamentelor de la sol".

Ministerul a precizat că avionul Suhoi SU-24 prăbuşit în Siria a zburat tot timpul deasupra teritoriului sirian.

Cei doi piloţi s-au catapultat, dar soarta lor este deocamdată necunoscută, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

Anterior, un reporter al postului de televiziune CNN Turk, care cita surse locale, afirma că două elicoptere survolau zona pentru a-i salva pe piloţi, dar operaţiunea era riscantă întrucât la sol aveau loc confruntări.

Ulterior, sursele citate de reporterul CNN Turk au precizat că unul dintre cei doi piloţi ar fi fost capturat de turkmeni.

Avioane de război ruse şi siriene acţionează în zona respectivă, pentru a susţine forţele regimului Bashar al-Assad în lupta împotriva militanţilor turkmeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO