Business Internaţional

Avertismentul lui Vladimir Putin la primul discurs Davos din ultimii 12 ani: Lumea alunecă înspre tensiunile din anii 1930. Situaţia poate evolua „impredictibil şi incontrolabil”

Avertismentul lui Vladimir Putin la primul discurs Davos...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2021, 18:58 3899

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că lumea riscă să alunece înspre un conflict de tipul „toţi versus toţi”, pe fondul tensiunilor cauzate de pandemia de Covid-19 şi de inegalitatea economică din ce în ce mai mare, potrivit Bloomberg.

Putin a ţinut un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos miercuri, pentru prima dată în ultimii 12 ani. În cadrul acestuia, preşedintele rus a tras o paralelă între situaţia de astăzi şi cea din anii 1930, când incapacitatea statelor lumii de a-şi rezolva problemele au declanşat Al Doilea Război Mondial.

„Astăzi, sper că un astfel de conflict global este imposibil, în teorie. Dar, repet, situaţia poate evolua impredictibil şi incontrolabil”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs adresat la Davos, care a fost organizat în regim de videoconferinţă.

Putin a vorbit la Davos la o zi după ce Rusia şi SUA au picat de acord pentru prelungirea pe încă cinci ani a tratatului New START din 2010, prin care cele două puteri s-au angajat să limiteze înarmarea nucleară. Parlamentul rus a votat în unanimitate prelungirea tratatului, miercuri.

Vladimir Putin a atacat în discursul său şi giganţii de tehnologie, despre care spune că ar concura parţial cu guvernele naţionale pentru credinţele şi părerile cetăţenilor.

Preşedintele rus a evitat să menţioneze protestele masive din Rusia care au avut loc în urmă cu doar câteva zile, cât şi încarcerarea lui Alexey Navalny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO