Business Internaţional

Averile celor mai bogaţi 10 ruşi au crescut cu 3 miliarde dolari, în pofida sancţiunilor occidentale

Averile celor mai bogaţi 10 ruşi au crescut cu 3...

Autor: Anca Dumitrescu

22.08.2014, 00:00 256
Cei mai bogaţi 10 magnaţi ruşi au înregistrat din martie, când a început escaladarea tensiunilor din Ucraina, un câştig net cumulat de 3 miliarde de dolari, în pofida conflictului din ţara vecină şi a sancţiunilor impuse de SUA şi Uniunea Europeană unor companii şi persoane din Rusia. Dintre aceştia, pe primele cinci poziţii în topul miliardarilor se află în ordine Alişer Usmanov, a cărui avere a stagnat din martie la 18,3 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg cu 14,9 mld. dolari (-2%), Mihail Fridman, cu 14,4 miliarde dolari, în stagnare, Leonid Mikhelson, cu 14,4 miliarde dolari (+13%) şi Vladimir Potanin, cu 14,3 miliarde dolari (+9%), potrivit companiei de cercetare Wealth-X. Conflictul din Ucraina şi-a pus totuşi amprenta asupra unora dintre averi.
 
Astfel, trei dintre magnaţi, respectiv Ghenadi Timcenko, German Khan şi Viktor Vekselberg, au pierdut în total 1,8 mld. dolari, respectiv 5% din averile lor cumulate, din martie şi până la jumătatea lunii august. Cel mai mare perdant este Timcenko, proprietarul companiei de investiţii Volga Group, a cărui avere s-a redus cu 8% de la agravarea tensiunilor din Ucraina. Timcenko a pierdut 1 miliard de dolari din martie şi până la jumătatea lunii august, în prezent având o avere personală netă de 12,2 miliarde de dolari. German Khan, în vârstă de 52 de ani, a pierdut în aceeaşi perioadă 4% din avere, respectiv o jumătate de miliard de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO