Business Internaţional

Averea celui care vrea să-l învingă pe Barack Obama: 250 mil. dolari şi impozite la stat în 2011 de 3 mil. dolari

Averea celui care vrea să-l învingă pe Barack Obama: 250 mil. dolari şi impozite la stat în 2011 de 3 mil. dolari

Foto: AFP

Autor: Iulian Anghel

24.01.2012, 15:09 253

Candidatul la învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă, Mitt Romney, a cedat presiunilor adversarilor săi şi şi-a făcut publice taxele pe care le-a plătit la stat.

Milionarul mormon a plătit impozite de 3 mil. dolari anul trecut, corespunzător a 15% din veniturile realizate, ceea ce, remarcă presa americană, este aproape de media de taxe plătită de un american pentru veniturile realizate, dar cu mult sub cota maximă pe care o plătesc angajaţii, de 35% din venituri.

Potrivit Washington Post., documentele publicate de Romney arată că el a avt câştiguri estimate de 21,7 mil. dolari în 2010 şi, în 2011, de 20,9 mil. dolari.

În 2010 şi 2011 el a donat 7 mil. dolari şi a plătit impozite de 6,2 mil. dolari ceea ce corespunde unui procent de 14% din veniturile sale din 2010 şi 15,4% din veniturile din 2011. Averea lui este estimată de ziarele americane la 250 mil. dolari.

Romney, considerat favorit în cursa republicană pentru învestitura în alegerile pentru Casa Albă, încearcă să refacă handicapul, după ce a fost învins de principalul său contracandidat ,Newt Gingrich, la primarele din Carolina de Sud.

Romney a făcut avere din administrarea fondului de investiţii Bain Capital, iar adversarii săi susţin că acest fond a distrus mii de locuri de muncă în SUA. Dimpotrivă, susţine Romney, fondul a creat mii de locuri de muncă. Bogăţia şi faptul că este considerat om al Wall-Street-ului a fost considerat un handicap pentru candidat.

Înainte de a fi învins în Carolina de Nord Romney (64 de ani) ), fost guvernator de Massachusetts a câştigat însă alegerile interne din Iowa şi New Hampshire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO