Business Internaţional

Autorităţile turce le propun companiilor aeriene să concedieze mai întâi angajaţii străini şi apoi muncitorii locali

Autorităţile turce le propun companiilor aeriene să...

Autor: Eduard Ivanovici

22.08.2020, 10:00 799

Autorităţile turce le propun companiilor aeriene să concedieze mai întâi angajaţii străini şi apoi muncitorii locali, pe măsură ce criza generată de coronavirus continuă să afecteze cererea de zboruri la nivel mondial, scrie Bloomberg.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (SHGM), cu sediul la Ankara, a transmis unui număr de zece operatori, inclusiv Turkish Airlines, să se conformeze noilor propuneri. Companiile aeronautice din Turcia au recrutat un număr extrem de mare de expatriaţi în timpul boom-ului turistic din ultimii ani, muncitorii străini ridicându-se în prezent la 11% din forţa totală de muncă.

Guvernul turc se află sub presiuni constante din partea sindicatelor care susţin angajarea cetăţenilor turci în condiţiile în care pandemia a dus rata şomajului la aproape 13%.

„Recrutarea angajaţilor străini ar trebui limitată, protejându-se în schimb veniturile cetăţenilor turci”, a declarat organizaţia Hava-Sen, care numără peste 1.500 de angajaţi ai companiilor aeriene din Turcia.

Sindicatul spune că statul are „o datorie naţională să îşi folosească resursele în mod eficient în timpul crizei economice”, iar „discriminarea” cetăţenilor turci din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze mişcarea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO