Business Internaţional

Autorităţile din Statele Unite investighează Yahoo din cauza celor două atacuri cibernetice

Autorităţile din Statele Unite investighează Yahoo din...

Autor: Anca Olteanu

23.01.2017, 15:21 117

Yahoo susţinea, în noiembrie 2016, că firma cooperează cu agenţiile federale, cu cele de stat şi cele străine, inclusiv cu membri din SEC (The U.S. Securities and Exchange Commission - SEC, organism de supraveghere a bursei), care căută informaţii şi documente despre incidentul de securitate.

Yahoo a fost deseori întrebat când a aflat exact de atacul cibernetic din 2014, pe care l-a anunţat în septembrie şi care a expus datele a jumătate de milion de utilizatori.

În decembrie, compania a dezvăluit că a descoperit un alt atac cibernetic, susţinând că datele a peste un milion de utilizatori au fost compromise în august 2013.

Regulile de securitate în industrie impun firmelor să dezvăluie breşele din sistemul de securitate către investitori.

Mai mult, în septembrie, senatorul Mark Warner a cerut SEC să investigheze dacă Yahoo şi directorii executivi şi-au îndeplinit obligaţia de a informa investitorii şi publicul despre atacul cibernetic din 2014.

Dezvăluirile Yahoo despre breşele din sistemul de securitate au venit după ce firma a fost de acord să vândă afacerea principală către Verizon Communications Inc, în iulie.

Yahoo are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari. Tranzacţia ar putea fi anulată sau condiţiile contractului ar putea fi modificate, după ce Yahoo a dezvăluit cele două atacuri cibernetice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO