Business Internaţional

Autorităţile din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Autorităţile din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene...

Autor: Teodora Marinescu

20.10.2019, 13:00 53

Autorităţile din Hong Kong au folosi duminică gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care aruncau bombe cu petrol, în timp ce participau la un marş considerat ilegal, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Autorităţile din staţia de poliţia Tsim Sha Tsui au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea care participa la proteste.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO