Business Internaţional

Autorităţile chineze anunţă sinuciderea unui funcţionar anticorupţie...cu 11 lovituri de cuţit

Autor: Mediafax

02.09.2011, 09:51 874

Zeci de mii de internauţi chinezi şi-au exprimat on-line dubiile puternice cu privire la "sinuciderea" unui funcţionar anticorupţie, anunţată de Poliţie, bărbatul fiind găsit în biroul său înjunghiat de 11 ori, transmite AFP.


Corpul neînsufleţit al lui Xie Yexin, în vârstă de 46 de ani, oficial responsabil în lupta împotriva corupţiei într-o provincie chineză, a fost găsit marţi în biroul său, a relatat presa. Alături de el a fost găsit un cuţit.


Conform autopsiei, el a primit 11 lovituri de cuţit, din care cel puţin una i-a tăiat gâtul şi secţionat traheea. După două zile de investigaţii, Poliţia a făcut o conferinţă de presă unde a anunţat că Xie s-a sinucis, chiar dacă nimic din atitudinea funcţionarului nu a prevestit un astfel de gest, notează presa citată.


Familia bărbatului a respins imediat concluzia Poliţiei. Şi utilizatorii de internet, ironici, au comentat incredibila putere de rezistenţă a lui Xie capabil să-şi provoace repetate harakiri-uri.


Într-o ţară în care presei i se pune botniţă, cybermilitanţii chinezi folosesc adesea internetul pentru a denunţa ceea ce consideră ei ca fiind erori judiciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO