Business Internaţional

Austria interzice purtarea burka în spaţiile publice

Austria interzice purtarea burka în spaţiile publice

Autor: Cristina ANDREI

10.06.2017, 09:00 1965

Austria interzice purtarea portului islamic care acoperă în totalitate corpul şi chipul femeilor - burka - începând cu 1 octombrie, măsură care face parte din „legea integrării", pe care Parlamentul de la Viena a votat-o în luna mai, ca reacţie la popularitatea în creştere a partidelor de extremă dreaptă în teritoriu, informează agenţia France Presse.

Vălul integral va fi interzis în Austria în spaţiile publice de la 1 octombrie, interdicţii de acest gen fiind deja valabile în Franţa, Belgia, Bulgaria, dar şi în unele zone din Elveţia, iar legea votată de Legislativul austriac prevede că încălcarea acestei prevederi va atrage o amendă care poate ajunge până la 150 de euro. 

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a promulgat reglementarea, însă a declarat că este împotriva ei şi că nu este o lege bună, iar aceasta a stârnit deja numeroase controverse, în special în comunităţile musulmane. „Subscriem principiului unei societăţi deschise, ceea ce presupune o comunicare intensă", au argumentat reprezentanţii coaliţiei de guvernare din Austria. 

Citiţi articolul intergal pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO