Business Internaţional

Aurul la cel mai lung şir de scumpiri din ultimii 40 de ani

Aurul la cel mai lung şir de scumpiri din ultimii 40 de ani

Autor: Mediafax

17.07.2011, 14:48 185

Preţul aurului creşte de zece şedinţe consecutive, cea maiîndelungată perioadă de ascensiune din ultimii 40 de ani, după ceunii investitori au început să se adăpostească de ameninţarea totmai mare a intrării Statelor Unite în default (incapacitate deplată).


Românii au cumpărat 50 kg de aur în două săptămâni

Creşterea a început cu două săptămâni în urmă, odată curevenirea temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro,iar preţul aurului a început să bată noi recorduri în aceastăsăptămână, din cauza impasului dintre administraţia Obama şiPartidul Republican privind planurile de reducere a deficituluibugetar şi ridicarea plafonului datoriei de stat. Trezoreria de laWashington a avertizat anterior că limita datoriei guvernamentaletrebuie ridicată înainte de 2 august, pentru a evita întârziereaunor plăţi.

Aprecierea preţului petrolului, reducerea încrederiiconsumatorilor din SUA şi temerile legate de riscurile decontagiune a crizei datoriilor de stat din zona euro au sprijinitde asemenea ascensiunea aurului, care a înregistrat cea maiaccentuată creştere din ultimii doi ani, de 7% de la începutullunii iulie.

Preţul spot al aurului a urcat vineri cu 0,3%, la 1.591,5 dolaripe uncie, aproape de maximul istoric de 1.594,16 dolari pe uncieatins joi.Citiţi mai mult despre scumpirea aurului pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO