Business Internaţional

Audi demarează: Compania a avut un profit operaţional record în 2011

Audi a obţinut un profit record de 5,3 miliarde de euro anul trecut, susţinut de cererea din China

Autor: Marius Oncu

01.03.2012, 15:28 290

Producătorul de maşini de lux Audi a avut anul trecut un profit operaţional record, de 5,3 miliarde de euro, ca urmare a cererii puternice din China, iar rezultatul reprezintă aproape jumătate din câştigul operaţional al grupului german Volkswagen, care deţine compania.

Audi a vândut peste 1,3 milioane de vehicule în 2011, cu 19% mai mult faţă de anul anterior, şi a depăşit astfel rivalul Mercedes-Benz, potrivit Financial Times. Veniturile au avansat cu 24%, la 44,1 milioane de euro.

Constructorul auto se aşteaptă ca profitul din acest an să se menţină la nivelul ridicat înregistrat anul trecut.

Profitul net a urcat cu 70%, la 4,4 miliarde de euro.

Grupurile auto din Europa sunt afectate de declinul cererii pe piaţa europeană şi de capacitatea prea ridicată de producţie, în timp ce constructorii de maşini de lux din Germania continuă să beneficieze de cererea uriaşă de pe pieţele emergente şi vânzările solide în ţări cu economie dezvoltată, precum Germania şi SUA.

"Anul 2011 a fost cel mai bun din istoria companiei", a declarat directorul Audi, Rupert Stadler.

Volkswagen a anunţat, în ianuarie, că profitul operaţional a urcat la 11,3 miliarde de euro. Rezultatul Audi reprezintă aproape jumătate din totalul grupului, în pofida faptului că vânzările în funcţie de unităţi ale Audi reprezintă mai puţin de 15% din cele ale grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO