Business Internaţional

Au bătut palma: Acord de principiu între UE şi China pentru un tratat bilateral care schimbă regulile de investiţii

Au bătut palma: Acord de principiu între UE şi China...

Autor: Mihai Draghici

30.12.2020, 16:10 1393

Uniunea Europeană şi China au ajuns, miercuri, la un acord de principiu pentru semnarea unui Tratat bilateral în domeniul investiţiilor, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

"Astăzi, Uniunea Europeană şi China au finalizat cu un acord de principiu negocierile pentru un acord în domeniul investiţiilor. Este vorba de un acord mai echilibrat pentru oportunităţi comerciale şi de afaceri", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Ursula von der Leyen a participat miercuri la o reuniune prin videoconferinţă cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

"Uniunea Europeană are cea mai mare piaţă unitară din lume. Suntem deschişi activităţilor de afaceri, dar suntem ataşaţi reciprocităţii, standardelor concurenţiale egale şi valorilor", a precizat Ursula von der Leyen.

"Vom îmbunătăţi situaţia printr-un tratament mai corect aplicat companiilor noastre. Prin transparenţă asupra subvenţiilor şi regulilor aplicate companiilor de stat, prin acces mai mare pe piaţă, certitudine şi predictibilitate pentru companiile UE, prin oprirea transferurilor forţate de tehnologie şi a altor practici care generează perturbări", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO