Business Internaţional

"Atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", declară Obama, adresându-se teroriştilor

"Atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi"", declară Obama, adresându-se teroriştilor

Autor: Mediafax

05.05.2011, 21:17 314

"Atunci când spunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", adeclarat joi, la New York, preşedintele american Barack Obama,referitor la atentatele de la 11 septembrie, într-un mesaj adresatteroriştilor după moartea lui Osama ben Laden în cursul uneioperaţiuni americane.

"Ceea ce s-a întâmplat duminică, datorită curajului militarilornoştri şi muncii extraordinare a serviciilor noastre de informaţii,a transmis un mesaj în lumea întreagă, dar şi la noi: atunci cândspunem că nu vom uita niciodată suntem serioşi", a declaratpreşedintele american, referitor la intervenţia care a permiseliminarea lui Osama ben Laden, în noaptea de duminică spre luni,în Pakistan.

Obama, care efectua o vizită la o cazarmă a pompierilor înaintede a merge la Ground Zero, a strâns mâna mai multor persoane şi afăcut câteva glume cu pompierii.

"Este un loc simbolic al sacrificiului extraordinar care s-afăcut în acea zi teribilă", a precizat el, lăudând curajulsoldaţilor focului, care s-au grăbit spre turnurile gemene la 11septembrie 2001, pentru a ajuta victimele atentatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO