Business Internaţional

Atenţionare de călătorie în Franţa: Transportatorii au anunţat, pentru luni, o zi de grevă

Atenţionare de călătorie în Franţa: Transportatorii...

Autor: Departamentul Politic

16.02.2020, 14:48 1190

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Franţa că sindicatele din SNCF (Compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) au anunţat o zi de grevă pentru luni, 17 februarie 2020.

Potrivit MAE, vor fi perturbări în circulaţia feroviară, urbană şi interurbană, precum şi în reţeaua rutieră, din cauza grevei anunţate pentru ziua de luni, 17 februarie.

Totodată, sindicatele franceze au chemat la o nouă zi de mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor pentru ziua de joi, 20 februarie 2020.

MAE anunţă că românii se pot informa în timp real în legătură cu situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France pe site-urile RATP: https://www.ratp.fr/informer/trafic/trafic.php şi pe https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations, iar pentru a urmări circulaţia trenurilor în timp real, pot consulta site-ul SNCF: www.sncf.com/fr/prevision-trafic, https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf, https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement .

Pentru reţeaua Transilien, se recomandă a fi consultată platforma dedicată: http://www.transilien.com.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO