Business Internaţional

Atenţie utilizatori! WhatsApp Web, versiunea pentru desktop a celebrei aplicaţii, a fost compromisă: Hackerii pot accesa acum fişierele private stocate pe device

Atenţie utilizatori! WhatsApp Web, versiunea pentru...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

06.02.2020, 16:05 882

Un expert în securitate cibernetică a descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp Web pentru computere desktop care permite accesul la fişierele private ale utilizatorilor, relatează Daily Mail.

Vulnerabilitatea afectează utilizatorii cu un iPhone asociat cu WhatsApp Web şi exploatează o slăbiciune în politica de securitate a conţinutului WhatsApp, care permitea ocolirea măsurilor normale de securitate.

Vulnerabilitatea, care a fost raportată la WhatsApp şi remediată în decembrie, ar fi putut oferi hackerilor acces la fişiere private, fotografii şi videoclipuri stocate pe un computer.

WhatsApp susţine că nu există cazuri cunoscute de infractori care exploatează această vulnerabilitate.

Actualizarea din decembrie pentru WhatsApp a prezentat o corecţie pentru această vulnerabilitate, iar utilizatorii sunt îndemnaţi să îşi actualizeze imediat aplicaţia pentru a se asigura că sunt protejaţi.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori lunari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO