Business Internaţional

Atentat teribil în Iran. Bilanţul până acum se ridică la 27 de morţi

Atentat teribil în Iran. Bilanţul până acum se...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.02.2019, 22:45 11997

Grupul rebel sunnit Jaish al Adl (Armata Dreptăţii), care solicită drepturi suplimentare pentru etnia baluchi, a revendicat miercuri seară atentatul din sud-estul Iranului, soldat cu moartea a cel puţin 27 de membri ai Gardienilor Revoluţiei, relatează agenţia semioficială Fars, citată de Reuters.

Administraţia şiită de la Teheran a avertizat că va aplica măsuri de retorsiune după atentat.

"Armata care se sacrifică şi agenţii de informaţii ai poporului iranian vor răzbuna sângele martirilor acestui incident", a declarat Bahram Qassemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.

Cel puţin 27 de membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs miercuri în sud-estul Iranului, anunţă autorităţile iraniene. Alţi 20 de militari au fost răniţi în atac.

O explozie provocată de un terorist sinucigaş a vizat un autocar care transporta membri ai Gardienilor Revoluţiei, în zona Chanali (Khash-Zahedan), situată în sud-estul Iranului, declară surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia de presă oficială IRNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO