Business Internaţional

Atacuri în serie în sudul Thailandei. Până acum trei persoane au fost ucise. Alte atacuri s-au soldat cu mai mulţi răniţi

Atacuri în serie în sudul Thailandei. Până acum trei...

Autor: Mediafax

03.11.2016, 10:50 129

Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite în noaptea de miercuri spre joi în sudul Thailandei, la câteva ore după vizita noului ministru însărcinat cu rezolvarea problemelor din această regiune, relatează Le Figaro online.

În câteva ore, mai multe atacuri au avut loc în diferite provincii ale acestei regiuni situate în apropiere de frontiera cu Malaezia.

"Doi agenţi de securitate au fost ucişi în provincia Songkhla, într-o filială a unei companii de automobile", a explicat Pipop Chanapol, în numele poliţiei din Songhkla, adăugând că atacatorii au incendiat imobilul.

În provincia Pattani, un militar a fost de asemenea ucis. Alte atacuri, inclusiv explozia unor bombe de mici dimensiuni în provinciile Songkhla, Pattani şi Narathiwat, s-au soldat cu mai mulţi răniţi.

Acest conflict a atras atenţia după ce mai multe bombe au explodat în luna august în staţiuni balneare din Thailanda. De atunci, poliţia caută mai multe persoane care au legături cu rebeliunea din extrema sudică a ţării.

Musulmanii solicită mai multă autonomie pentru această regiune situată la graniţa cu Malaezia, care a fost alipită Thailandei, cu populaţie majoritar budistă, abia la începutul secolului al XX-lea.

De la începutul lunii octombrie, ministrul adjunct al Apărării, Udomdej Sitabutr, este însărcinat cu rezolvarea problemelor din această regiune şi conduce un consiliu care trebuie să relanseze procesul de pace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO