Business Internaţional

Atac sângeros asupra unei baze militare din Mali: Cel puţin 16 soldaţi au fost ucişi

Atac sângeros asupra unei baze militare din Mali: Cel...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

17.03.2019, 14:58 111

Cel puţin 16 soldaţi au fost ucişi şi mai multe vehicule au fost distruse în urma unui atac armat produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la o bază militară situată în provincia Mopti din Mali, au anunţat autorităţile locale, citate de Euronews.Baza militară se afla în oraşul Dioura. Regiunile centrale din Mali au fost în ultimii ani ţinta mai multor atacuri ale militanţilor islamişti, afiliaţi reţelei teroriste Al-Qaida.

„Sunt în interiorul bazei militare, au fost ucise foarte multe persoane. Momentan am descoperit 16 morţi”, a declarat colonelul Diarran Kone, purtător de cuvânt al armatei, fără să ofere mai multe detalii.

Militanţii jihadişti, printre care şi militanţi cu legături cu al-Qaida, au preluat controlul deşertului nordic din Mali în 2012, dar au fost opriţi ulterior de o intervenţie a Franţei. În ultimii şase ani s-au regrupat şi comit în mod regulat atacuri asupra malinezilor şi puterilor internaţionale.

Misiunea ONU pentru menţinerea păcii, cunoscută drept MINUSMA, şi forţele franceze se află în Mali pentru a combate grupările jihadiste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO